Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 255.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1Copa Juan Pablo Duarte DOM
1 Минути
2Final del Campeonato Nacional Femenino 2018 CRC
1 Минути
3CLUB ARGENTINO DE AJEDREZ - TORNEO ABIERTO BLITZ ESPECIAL 17 DE FEBRERO - 18 HS (COMIENZA PUNTUAL) $5300 EN PREMIOS ARG
2 Минути
4Club Argentino de Ajedrez - PRE-PROMOCIONAL SUB-14 - 03/02/2018 - 14: 00 HS CAMPEONATO INFANTIL Y JUVENIL - 5 RONDAS 12 + 3 SEGUNDOS - 1 BYE ARG
2 Минути
5Club Argentino de Ajedrez - TORNEO ABIERTO EMILIO CARRANZA - Válido al ELO $5000 en Premios ARG
3 Минути
6Club Argentino de Ajedrez - TORNEO ABIERTO SUB-2300 IN MEMORIAM ELIO KAMEMETZKY - Válido al ELO - $5200 en Premios - 05 DE FEBRERO - NO SE JUEGA EL12/02 FERIADO ARG
3 Минути
7Fase Final del Campeonato Nacional Absoluto 2018 CRC
3 Минути
8Club Argentino de ajedrez- BLITZ SABADO 20/01/18 5 MIN. + 2 SEG. - 11 RONDAS ARG
3 Минути
9II Torneo Interno CDA La Redondela ESP
5 Минути
10Campeonato Revision de Rating 2018 ESA
6 Минути
11Campeonato departamental amateur 2018 COL
6 Минути
12TORNEO: I IRT UNIVERSIDAD RICARDO PALMA 2018 - SUB 1850 PER
6 Минути
13Campeonato Distrital de Semi Rápidas por Equipas AXL 2017-2018 POR
12 Минути
14I CAMPEONATO NACIONAL DE EQUIPAS CPV
12 Минути
15Campeonato Distrital do Porto de Semi-Rápidas por Equipas 2017/2018 POR
13 Минути
16Final Campeonato Nacional Mayores Absoluto 2017 Sucre BOL
13 Минути
1768° Abierto de VERANO de VILLA BALLESTER 2018 ($ 41.600 en PREMIOS) ARG
14 Минути
182nd Chess kuwait Club Championship KUW
14 Минути
1922nd GACC Open Chess Championship 2018 Under 12 MAS
15 Минути
20Segunda Fase del Campeonato Nacional 2018 NCA
18 Минути
211er. Clasificatorio al Campeonato Nacional Absoluto 2018 HON
21 Минути
22Torneio dos Reis 2018 - Academia do Lumiar (21JAN2018) POR
23 Минути
23TORRE BLANCA -Torneo Rapido de los Sabados- 13-01-2018 ARG
24 Минути
24IRT "Club de La Union" Sucre BOL
27 Минути
25LỄ HỘI CỜ VUA THĂNG LONG LẦN THỨ XI - 2018 Bảng Nữ - OPEN Nâng Cao VIE
30 Минути
265to. Torneo Abierto Memorial Narciso Rabell Mendez Abierta PUR
32 Минути
27Liga Insular por Equipos Segunda Division Sub 8-16 2017-2018 ESP
33 Минути
28Kanchi Dist U25 Selection Tournament 2018 IND
33 Минути
29Liga Insular de Gran Canaria por Equipos Cat Segunda Division 2017-2018 ESP
33 Минути
30Memorijalni turnir ''Jovan Mijatovic 2018'' SRB
34 Минути
31I IRT Sub 2200 Club de Ajedrez Bobby Fischer CHI
35 Минути
32TORNEO REYES DEL AJEDREZ INFANTIL MEX
36 Минути
33GRAND PRIX FINAL Clasificatorio a las Olimpiadas 2018 y Continental de las Américas 2018 PER
41 Минути
34Ruta de los Murales URU
41 Минути
35CLUB DE AJEDREZ CHILE - IRT PREPARATORIO TORNEO NACIONAL DE MENORES 2018 CHI
44 Минути
36Torneo ELO Blitz Circulo de Ajedrez de Jesús Maria ARG
48 Минути
37TORNEO REYES DEL AJEDREZ JUVENIL MEX
50 Минути
38Juniors Absolute 2018 TTO
51 Минути
39TORNEO REYES DEL AJEDREZ LIBRE MEX
51 Минути
40Juniors Female 2018 TTO
53 Минути
41CAMPEONATO REGIONAL CENTRO SUR - BLITZ PER
58 Минути
4210. Rheinland-Pfalz-Open Nickenich 2018 GER
1 Часови 1 мин.
43CAMPEONATO REGIONAL JUVENIL SUR SICUANI 2018 Sub 18 Absoluto PER
1 Часови 3 мин.
44CAMPEONATO REGIONAL JUVENIL SUR SICUANI 2018 Sub 16 Absoluto PER
1 Часови 3 мин.
45CAMPEONATO REGIONAL JUVENIL SUR SICUANI 2018 Sub 14 Femenino PER
1 Часови 4 мин.
46CAMPEONATO REGIONAL JUVENIL SUR SICUANI 2018 Sub 14 Absoluto PER
1 Часови 4 мин.
47CAMPEONATO REGIONAL JUVENIL SUR SICUANI 2018 Sub 12 Femenino PER
1 Часови 4 мин.
48CAMPEONATO REGIONAL JUVENIL SUR SICUANI 2018 Sub 12 Absoluto PER
1 Часови 4 мин.
49CAMPEONATO REGIONAL JUVENIL SUR SICUANI 2018 Sub 10 Femenino PER
1 Часови 4 мин.
50CAMPEONATO REGIONAL JUVENIL SUR SICUANI 2018 Sub 10 Absoluto PER
1 Часови 5 мин.